maanantai 17. kesäkuuta 2013

Sosiaalisen median hallintaa - NOT

Jep. Opiskeltuani sosiaalisen median koukeroita alan ehdottoman superhyperhuipun - Ilkka Kauppisen - johdolla, kuvittelin hallitsevani asian vähintäänkin kohtuullisesti. Oliko kyseessä sitten klassinen "kusi nousi huppuun" tapaus vai mikä, mutta minä ja ryhmämme epäonnistuimme surkeasti annetussa tehtävässä.

Tehtävänä oli siis kerätä muutaman viikon aikana yhdelle instagram kuvalle mahdollisimman paljon tykkäyksiä. Kuvan piti liittyä jotenkin matkailuun tai vapaa-aikaan.
 • Kokeilimme ihan perus oman profiilin kautta erilaisia kuvia, mutta yksikään kuva ei päässyt kuin muutamaan kymmeneen. Sitten kokeilimme erilaisia erikoisprofiileja - kuten matkailuun, viinaan ja Justin Bieneriin liittyviä. Edelleenkin tulos heikko.
 • Kokeilimme myös suosituimpien hashtagien kokoelmia, mutta niistäkään ei ollut apua.
 • Kokeilimme myös kasvattaa seuraajien määrää tykkäämällä muista. Tämä kyllä onnistui ihan hyvin, mutta se ei muuttunut tykkäämisiksi kuviin.
 • Kokeilimme myös saada apuja Facebookin ja Twitterin kautta. Saimme toki kavereilta jotain tykkäyksiä, mutta niistä ei paljoa iloa ollut ns. isossa kuvassa.
 • Kokeilimme erilaisia sisältöjä: imeliä kuvatekstejä, upeita maisemia, tekstejä joissa toivottiin tykkäyksiä, jne jne. Ei tulosta.
 • Lisäsimme kuvia myös eri kilpailuihin, mutta siitäkään ei ollut iloa.
Kiire (eli laiskuus) oli kuitenkin yksi isoimpia haasteita. Jos olisimme jatkaneet eri taktiikoiden kokeilua, tykänneet tuhansista muista ja etsineet suosittuja hashatagejä, olisimme ehkä päässeet hieman eteenpäin. Mutta siltikään en usko, että näillä työkaluilla olisimme päässeet tuhansiin tykkäyksiin, joka kuitenkin oli mielessäni tavoitteena.

Voin siis rehellisesti sanoa, että ryhmämme on ansainnut heikoimman arvosanan tästä kurssista.

Vetäydyn nöyränä nurkkaan.

1 kommentti:

 1. Lyhyesti muiden menestyksestä:

  Ilo
  Siniset hatut (blue hats)
  Tiimityöskentely

  Lue muiden blogeja, niin huomaat miten homma olisi pitänyt hoitaa.

  VastaaPoista

Google Analytics Alternative