maanantai 20. toukokuuta 2013

Tuskaa! Hirvittävän kauhean kamalaa tuskaa!

Sveitsi
Yritän löytää RSS -lukijan korvaamaan Googlen -RSS lukijan, joka sulkeutuu heinäkuun alussa.

Tavoitteenani on löytää seuraavat kriteerit täyttävä hässäkkä:
- Toimii Internet Explorerilla
- Toimii Windows Phonella
- Toimii online, eli ei tarvii ladata mitään ohjelmaa
- Toimii kivasti myös twitterin ym hässäköiden kanssa
- Ilmainen

Melko pitkän työskentelyn jälkeen totesin yhden asian:
Windows Phone – tai siis kaikki Windows Phonet – pitää heittää seinään. Ja polttaa.

Feed Reader

Feed Reader on nyt valintani, mutta se on kaikkea muuta kuin hyvä. Visuaalisesti kökkö ja puhelimessa joutuu katsomaan todella ärsyttävää mainosta.

Nyt tämä ennakkotehtävä pitää kuitenkin palauttaa, joten tämä on nyt valintani tässä vaiheessa. Pitää jatkaa työstämistä (tai odottaa, että työnantaja vihdoin tajuaa, että WP ei ole ratkaisu).

Apinat

Tässä yhteydessä haluaisin sanoa myös yhden jutun. Yritysten mikrotukihenkilöt vakuuttavat tietotekniseltä taidoiltaan apinoiden tasolla olevat yritysjohtajat siitä, että työntekijät eivät saa tehdä mitään muutoksia omiin tietokoneisiinsa. Eli oli kuinka pieni ohjelman asennus tahansa (tai mikä tahansa päivitys), tarvitaan mikrotukihenkilön apua. Ja kas, jokainen päivitys maksaa 85 eur / tunti – laskutus alkavalta tunnilta. Tietenkin tukea saa vain keskiviikkoisin 9-10:00 välisenä aikana (toivottavasti et ole kokouksessa).

Haasteelliseksi tehtävän tekee myös se, että en oikeastaan ole käyttänyt RSS –lukijaa koskaan aktiivisesti. Haluaisin kyllä sen oppia ja siksi käytinkin melko pitkän tovin asian kräkkäämiseksi. Turhaan.

Rakkaat lukijani – jos keksit ratkaisun, olisin erittäin kiitollinen palautteesta.

Ps. Luin melkoisen monta blogia ja artikkelia, enkä löytänyt järkevää syytä sille, miksi Google Reader ajetaan alas. Ilmeisesti sen takia, että käyttäjät siirtyvät muihin palveluihin kuten Facebookkiin tai Twitteriin. Tämä ei kuitenkaan tunnut järkevältä perusteelta - onhan Google Reader isoin ja kaunein RSS -lukija. Eikö Google haluakaan hallita koko elämäämme?

1 kommentti:

Google Analytics Alternative